Uitgeverij Orlando

Slavenka Drakulić

Frida’s pijn

‘Ik heb nooit een droomwereld geschilderd. Ik schilderde mijn realiteit.’ – Frida Kahlo

Liefde en pijn zijn de obsessief terugkerende thema’s in het werk van Slavenka Drakulić, en in Frida Kahlo heeft ze een heldin gevonden die het haar mogelijk maakt de diepste registers van deze fundamenteel menselijke gevoelens te onderzoeken.

De Mexicaanse schilderes, die 32 operaties onderging – in haar jeugd doorboorde een stalen stang haar buik, werd haar been verbrijzeld en haar wervelkolom op diverse plekken gebroken – leidde ondanks de voortdurende en ondraaglijke pijn een intens en rijk leven. Ze onderhield contacten met enkele van de meest toonaangevende mensen uit haar tijd – ze was getrouwd met avant-garde kunstenaar Diego Rivera en had een affaire met de Russische revolutionair Leon Trotski – en schilderde werken die haar tot icoon van de 20ste eeuw maakten. Met uiterste fijngevoeligheid dringt Slavenka Drakulić diep door in Frida’s wereld van pijn en liefde.

Specificaties
Uitvoering paperback
Formaat 14 x 21,5 cm
ISBN 978 94 93081 611
NUR 302
ISBN e-book 978 94 93086 16 7
Vertaald door Hilda Schraa
Oorspronkelijke titel Frida ili o boli
Publicatie 18 februari 2021
Prijs € 22,99
192 pag.

Slavenka Drakulić - Frida
Slavenka Drakulić

Over deze auteur

Slavenka Drakulić (1949) is een Kroatische journalist, romanschrijver en essayist. Ze schrijft voor internationale kranten als The New York Times Magazine, Süddeutsche Zeitung en The Guardian. In 2014 ontving ze de prestigieuze Preis der Leipziger Buchmesse. In Praag werd zij in 2010 uitgeroepen tot een van de invloedrijkste schrijvers van Europa. Ze woont in Zweden, Oostenrijk en Kroatië. Van haar verscheen eerder Dora en de Minotaurus.
Website